28,15,0,50,1
25,600,60,1,3000,1000,150,2000
90,300,1,50,12,25,50,1,70,12,1,50,1,1,1,2000
0,0,1,0,0,30,10,5,0,0,0,10,0,1
De mooiste vereniging van Nederland
De mooiste vereniging van Nederland
Kangoeroe Klub ook in de zaal
Kangoeroe Klub ook in de zaal
Familiedag 2020
Familiedag 2020
 

Spannende wedstrijd tegen HKC eindigt in terecht gelijkspel

Archief
zaalkorfbal
Datum: zaterdag 2 February 2019

Vandaag moest de selectie afreizen naar Hardinxveld Giessendam voor de wedstrijden tegen HKC. WBGO2 speelde de wedstrijd goed uit. Het was geen spektakel, soms zelfs saai, maar zodra WBGO2 er gas op zette werd het een mooi schouwspel. Met slechts 13-15 gingen de twee punten mee naar Kampen.
Om 16.15 uur stond WBGO1 tegen koploper HKC in de poule op het programma. Voorafgaand de wedstrijd was er enige hilariteit vanwege een ‘nieuwe’ speler bij WBGO volgens het programmaboekje, te weten Jordy Slot. Zelfs bij de presentatie werden ‘ broers’ Vladimir en Jordy beiden met achternaam Slot genoemd.
De wedstrijd was vanaf minuut een ‘aan’. HKC was gebrand op winst, WBGO wilde wel stunten tegen de koploper. De tribune was afgeladen, met ook flink wat support uit Kampen.

WBGO opende de score met een doorloopbal van Maarten, waarna HKC ook scoorde. Jelle kreeg een strafworp mee en Judith prikte van afstand raak, daarna haakte HKC weer aan met 4 scores op rij. Door een vrije worp en afstandsschot van Jordy en een vrije worp van Elyne werd het 5-6. HKC zette weer even een tandje bij tot 7-6 waarna Jordy van afstand raak prikte en Jelle via een doorloopbal de stand op 7-8 bracht. Vervolgens weer HKC driemaal op rij met als antwoord een ver afstandsschot van Vladimir. HKC behield twee punten voorsprong (11-9) met daarna een doorloopbal van Maarten (11-10). Het bleef maar gelijk op gaan tot aan rust. Van WBGO zijde waren er nog scores van Elyne van afstand, een mooie afronding van Krista, strafworp van Jordy en afstandsschot van Judith in de laatste minuut van de eerste helft. Met 14-14 werden de kleedkamers opgezocht.

Gelijk na rust kreeg Jordy een strafworp mee waarna HKC er ook een kreeg die wij niet begrepen. Elyne benutte haar vrije worp, HKC antwoordde met een doorloopbal en scoorde daarna nog tweemaal mede door onnodig balverlies van WBGO. Een schot uit stilstand van Vladimir bracht de stand op 18-17. HKC kreeg een onterechte strafworp die mis ging maar waar uiteindelijk toch een goal uit voortkwam (19-17). Jordy kreeg ook weer een strafworp die hij benutte (20-18) waarna Jelle na een mooie afspeelactie de afronding maakte en het verschil op een punt zette (20-19). Vervolgens was het stuivertje wisselen waar WBGO zich kenmerkte door geen moment te verslappen en scherp op de bal te zijn. Maarten scoorde van afstand en Jordy benutte zijn inmiddels vierde strafworp en bracht de stand weer gelijk, 21-21. Vladimir prikte met een clean shot raak en scoorde nog een keer even daarna met een goal gemaakt met een hand (21-23) met nog 7 minuten op de klok. HKC maakte met een doorloopbal 22-23. De laatste fase was qua arbitrage bijzonder te noemen want er werd niet gefloten voor een voetbal en werd er ook nog een strafworp aan HKC gegeven die niet terecht was. WBGO miste ook een vrije worp. WBGO was heel fel op het heroveren van de bal en met nog 4 minuten op de klok was de stand 23-23. Het was bloedspannend, als de bal in het aanvalsvak was van of HKC of WBGO wist je dat een treffer de beslissing zou brengen. Zover kwam het niet omdat beide ploegen strak bleven verdedigen en de bal heroverden. En zo kwam er een einde aan een mooie spannende wedstrijd met een terecht gelijkspel. Vantevoren had HKC gehoopt te winnen en WBGO gehoopt goed tegenstand te bieden en hopelijk een puntje mee te pakken. Dat laatste is gelukt, ook al hadden twee punten winst er ook nog zeker in gezeten. WBGO heeft karakter getoond en geen enkel moment versloft. Volgende week staat KVA op het programma thuis in de Reeve.

Scores:
Jordy Last 7, Vladimir Slot 4, Maarten van Erp 3, Elyne Visscher 3, Jelle Visscher 3, Judith Wong 2, Krista Fixe 1

 

 

Alle datums


  • zaterdag 2 February 2019

Powered by iCagenda