28,15,0,50,1
25,600,60,1,3000,1000,150,2000
90,300,1,50,12,25,50,1,70,12,1,50,1,1,1,2000
0,0,1,0,0,30,10,5,0,0,0,10,0,1
Kamp 2019
Kamp 2019
De mooiste vereniging van Nederland
De mooiste vereniging van Nederland

HALVERWEGE: Tijd om de balans op te maken

Archief
Datum: donderdag 31 January 2019


WB DOSK 04Inmiddels zijn de eerste 7 wedstrijden weer gespeeld en dat betekent dat de helft van de zaalcompetitie is bereikt. Tijd om eens te gaan kijken hoe ons vlaggenschip ervoor staat en vooruit te blikken op de tweede helft van de competitie.

Het was vooraf bekend dat Wit-Blauw/Green Organics in een loodzware poule terecht was gekomen. Met ploegen als de Meeuwen (hoofdklasse op het veld) en KVA, SKF, DOS (W) en HKC (allen bovenin de overgangsklasse op het veld) wist Wit-Blauw/Green Organics dat het vanaf het begin vol aan de bak moest.

Dat bleek ook wel toen de eerste wedstrijd, 24 november, HKC op bezoek kwam in sporthal de Reeve in Kampen. HKC waarvan je wel mag zeggen dat zij de titelfavoriet zijn in deze poule. Een ploeg met diverse spelers die op hoofdklasse en korfballeague niveau gespeeld hebben. Zij maakte direct indruk door Wit-Blauw/Green Organics in de Reeve onder de 20 goals te houden, uitslag 18-25. Om u een beeld te geven de laatste 5 jaar kregen slechts 3 ploegen dit voor elkaar, namelijk Die Haghe (14-32, 10-12-2016), ZKV (19-25, 6-12-2014) en BEP (16-19, 8-2-2014).

Die week erop was het aan Wit-Blauw/Green Organics de beurt om aan te treden in Amstelveen tegen KVA. De eerste uitwedstrijd van het zaalseizoen tegen het stugge KVA werd omgezet in een overwinning, uitslag 17-23. Dat KVA een stugge ploeg is blijkt wel uit de andere uitslagen. De verloren wedstrijden van KVA zijn namelijk bijna allemaal met 1 of 2 goals verschil.

In Maartensdijk stond op 8 december de derde wedstrijd gepland, een uitwedstrijd tegen Dos Westbroek. Een lastige uitwedstrijd, omdat deze ploeg het seizoen (veld en zaal) alleen nog maar had verloren van HKC. Na een ijzersterk eerste helft van Wit-Blauw/Green Organics waarin het 16x wist te scoren, zag de ploeg Dos Westbroek steeds dichterbij sluipen en zelfs voorbij komen. Maar nog net op tijd wist Wit-Blauw/Green Organics de korf weer te vinden, waardoor na een zenuwslopende laatste minuut de punten werden verdeeld door de eindstand van 25-25. Achteraf bleek dat dat het laatste punt zou zijn wat de ploeg van Marc Houtman zou laten liggen in het eerste seizoenshelft.

De laatste wedstrijd voor de Kerst kwam de Meeuwen op bezoek in de Reeve onze thuishaven, waar altijd veel publiek aanwezig is. De wedstijd zal misschien wel de meeste mensen zijn bijgebleven, omdat de Meeuwen voor de rust slechts 4x wist te scoren. Uiteraard was dat beeld na de rust wel anders, maar wist Wit-Blauw/Green Organics elk doelpunt van de Meeuwen te beantwoorden met een goal. Het verschil bleef de gehele tweede helft ten minste 4 goals. Bij een stand van 22-17 klonk het eindsignaal.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op 12 januari stond bij alle korfballers van Kampen, al sinds de bekendmaking van het programma deze datum al rood omcirkeld in de agenda’s. Na een jaar van afwezigheid was die dan eindelijk terug, de stadsderby. Een ongekende derby die leeft in de korfbalstad Kampen en omgeving, met z`n 1000 man publiek in de voor beide clubs hun bekende thuishaven. Een wedstrijd waar Wit-Blauw/Green Organics de gehele eerste helft achter de feiten zou aanlopen en met een achterstand zou gaan rusten 12-13. De achterverdedigende tactiek van Dos Kampen/Veltman leek zijn vruchten af te werpen. Ook in de tweede helft was het een tijd lang een gelijk opgaande wedstrijd. Tot dat Wit-Blauw/Green Organics bij de stand van 16-16 extra gas gaf en zo Dos Kampen/Veltman van hun afschudde. Toetje van de wedstrijd was de laatste actie van Jordy Last, die met een ‘under-the-bridge’ strafworp de eindstand bepaalde op 25-19.

zie hier de beelden: https://www.facebook.com/NLKorfbal/videos/2049549635080257/

In speelronde nummer 6 reisde Wit-Blauw/Green Organics af richting Bilthoven om te spelen tegen Nova, de ploeg gecoacht door oud Wit-Blauw’er Tom Rickli. Een ploeg die vorig jaar kampioen is geworden in de 1e klasse, door de laatste wedstrijd tegen en bij de directe concurrent ASVD te winnen. Maar hebben sinds die tijd een aantal spel(st)ers moeten inleveren. Met een ruststand van 9-19 was wel duidelijk dat de wedstrijd al was gespeeld. Een wedstrijd die werd ontsierd door 3 gele kaarten eindigde in de stand 17-28.

Afgelopen zaterdag was de laatste speelronde van het eerste gedeelte van de zaal, een thuiswedstrijd alleen niet in de bekende de Reeve maar in de Oosterholthoeve in Ijsselmuiden. In deze wedstrijd mocht Wit-Blauw/Green Organics aantreden tegen SKF. Een bijzondere speelronde van deze competitie, inzet was een directe plek op de ranglijst. Nummer 4 SKF tegen nummer 3 Wit-Blauw/Green Organics, maar daarnaast nummer 1 tegen nummer 2, nummer 5 tegen nummer 6 en de beide puntloze staartploegen ook tegen elkaar. In een spannende wedstrijd waarbij het vaak stuivertje wisselen was, wist Wit-Blauw/Green Organics op het juiste moment een gat van 2 te slaan. En ondanks een spannende slotfase met nog een aantal grote kansen voor SKF trok Wit-Blauw/Green Organics uiteindelijk aan het langste einde met een eindstand van 27-26.

Halverwege kunnen we concluderen dat we met een tweede plek er heel goed voor staan.

WB DOSK 02Ook het tweede gedeelte van het seizoen staan nog een paar echte krakers op het programma. Met bijvoorbeeld de uitwedstrijden tegen de Meeuwen en SKF en wat te denken van de stadsderby tegen Dos Kampen/Veltman op 16 maart om 20.35uur. Omroep Ijsselmond zal deze derby live uitzenden en Korfbal.nl zal hier ook aandacht voor hebben op hun website. Tevens is er s`middags voor de sponsoren van beide clubs een sponsorevent. Het belooft weer een geweldige ambiance te worden!

Maar het tweede gedeelte van het seizoen begint met de nr. 1 tegen de nr. 2, als onze selectie op bezoek gaat in Hardinxveld-Giessendam bij HKC. Zoals eerder genoemd is HKC de favoriet in deze poule om kampioen te worden. Zeker met de topspelers die HKC in het team heeft zal het niet makkelijk gaan worden voor Wit-Blauw/Green Organics. Maar met de vier zeges op een rij van Wit-Blauw/Green organics is het vertrouwen binnen de groep gegroeid en is er de hoop om daar te kunnen gaan stunten.

Namens de gehele selectie willen wij jullie bedanken voor alle support die wij hebben gekregen tijdens thuiswedstrijden, maar ook de uitwedstrijden. Wij hopen jullie ook in het tweede gedeelte van de zaal te zien en te vermaken!

Mocht u zaterdag niet in de mogelijkheid zijn om naar Hardinxveld-Giessendam af te reizen, kunt u ons ook deze wedstrijd volgen op twitter @witblauwL.

Graag tot ziens bij een of meerdere wedstrijden!

 

 

Alle datums


  • donderdag 31 January 2019

Powered by iCagenda