28,15,0,50,1
25,600,60,1,3000,1000,150,2000
90,300,1,50,12,25,50,1,70,12,1,50,1,1,1,2000
0,0,1,0,0,30,10,5,0,0,0,10,0,1
De mooiste vereniging van Nederland
De mooiste vereniging van Nederland
Kangoeroe Klub ook in de veld
Kangoeroe Klub ook in de veld
 

Wit-Blauw/Green Organics start de competitie met een overwinning

Wedstrijdverslag
Wedstrijdverslag_Veld
Datum: zaterdag 12 September 2020

Afgelopen zaterdag mocht de selectie van Wit-Blauw/GreenOrganics zich voor het eerst sinds maanden weer opmaken voor een competitiewedstrijd. De eerste competitiewedstrijd tegen Dindoa werd verplaatst in verband met een Corona-besmetting bij de tegenstander en daarom was de uitwedstrijd tegen Antilopen de start van de competitie voor Wit-Blauw/GreenOrganics.

Het tweede team van Wit-Blauw/GreenOrganics had het goede voorbeeld gegeven door een 16 - 19 overwinning neer te zetten. Daarna was het aan Wit-Blauw/GreenOrganics 1 om ook de eerste punten binnen te gaan halen. Bij Wit-Blauw is Christa van den Burg teruggekeerd na een zwangerschap en zij begon in het eerste aanvalsvak met Jordy Last, Tom Westerveld en Krista Fixe. Wit-Blauw ging voortvarend van start: het eerste schot van Last viel meteen binnen en Wit-Blauw drukte door naar een 1 - 4 voorsprong. Het andere vak Wit-Blauw met Elyne Visscher, Denice de Vries, Gert de Vries en Maarten van Erp speelde in de aanval slim de dames uit wat resulteerde in vrije ballen en strafworpen. Helaas stond hier het vizier nog niet op scherp en kon Antilopen terug komen tot 4 - 4. Na de voortvarende start zakte Wit-Blauw na de beginfase wat in: in de aanval werd er te weinig tempo gemaakt en te geforceerd gezocht naar de speerpunten. Wit-Blauw had het grootste gevaar van Antilopen goed onder controle door uitstekend verdedigend werk van Tom Westerveld, maar Antilopen kon blijven aanhaken door slordigheden in de verdediging die resulteerden in vrije ballen of vrije kansen die de thuisploeg goed benutte. Wit-Blauw/Green Organics leek de rust in te gaan met een achterstand van 2 punten , maar op slag van rust maakte Gert de Vries een fraaie doorloopbal en bracht hij de ruststand op 10 - 9. 

In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het stuivertje wisselen qua score. Het lukte Wit-Blauw/GreenOrganics niet om afstand te nemen van Antilopen en de marge te vergroten na twee doelpunten. Tot 16 - 16 ging de wedstrijd gelijk op, maar met nog 10 minuten te spelen wist Wit-Blauw als eerste een gat te slaan van twee doelpunten naar 16 - 18. Antilopen wist nog keer aan te haken naar 17 - 18, maar daarna was het verzet gebroken. In deze fase van de wedstrijd bleef de ploeg van Pascal Zegwaard rustig en gecontroleerd spelen en wist het lange aanvallen te draaien. Antilopen zette daar aanvallen tegenover met vaak maar een schotpoging, mede door het sterke verdedigende reboundwerk van de heren van Wit-Blauw. Door doelpunten van Elyne Visscher en tweemaal Jordy Last wist Wit-Blauw uit te lopen naar een 17 - 21 en de overwinning veilig te stellen.

Dinsdag avond speelt Wit-Blauw/GreenOrganics 1 en 2 hun eerste wedstrijd thuis op een geheel vernieuwd veld.
Het tweede begint om 19:30uur en het eerste om 20:30uur.
Iedereen is uiteraard ban harte welkom.

 

 

Alle datums


  • zaterdag 12 September 2020

Powered by iCagenda